Gedeelde Grond

Op het eiland Schouwen-Duivenland is de grens tussen land en water een strijdtoneel. Mensen aan de ene kant, de natuur aan de andere. Dat is hoe we de wereld al eeuwen lijken te zien. Krachten van beweging en stabiliteit bereiken een wankel evenwicht op de vloedlijn. Een plek waar de mens nu constant moet vechten tegen het water. Maar klopt deze vergelijking van strijd wel? Door onszelf tegenover de natuur te plaatsen is het net alsof we geen deel uitmaken van de wereld waarin we leven. We ontwortelen onszelf en ontkennen de waarde van de dingen om ons heen.

We hebben een nieuwe manier van denken nodig die de mens niet boven, maar ín de wereld van de dingen plaatst. Zo kunnen we op zoek naar nieuwe manieren om te wortelen in deze gedeelde grond.

Gedeelde grond bestaat uit een kinetisch kunstwerk en drie videowerken.

Deze solotentoonstelling is voortgekomen uit een resistentie periode bij kunstinstituut de Bewaerschole in Burg-Haamstede begin 2022. De tentoonstelling ‘Gedeelde grond’ was te zien van 12-11 tot 11-12 2022 in De Bewaerschole.

Deze tentoonstelling is onderdeel van ’The Future Has Many Histories’.
Als onderdeel van deze serie is er sinds juni 2023 ook een buitensculptuur van Wantij te zien in de tuin van de Bewaerschole. 

Vorige
Vorige

De Rest is Ruis

Volgende
Volgende

Becoming Bird